Wat kost wonen in Barcelona

Als je naar Barcelona wilt verhuizen is er goed nieuws: ondanks alles wat Barcelona te bieden heeft is het op dit moment de 142e duurste plek in de wereld om te wonen (en leven)! Wat betreft persoonlijke maandelijkse kosten van levensonderhoud in Barcelona hangt natuurlijk van je eigen keuzes af. Er zijn net als in elke andere stad natuurlijk veel verschillen in hoogtes van kosten zoals huisvesting, rekeningen, boodschappen, openbaar vervoer, ontspanning en vermaak enz..

Wonen

Locatie, locatie, locatie – net als in iedere andere stad, een minder stellaire huis op een geweldige locatie zal je meer dan een fantastisch huis kostte ver van het centrum van de stad. Voor een compromis te zoeken voor een verblijf in wijken zoals Les Corts, Eixample of Sagrada Familia. Dit zijn nog enigszins goed gelegen en bieden de gemiddelde huurprijzen.

Maandelijke rekeningen

Standard nutsvoorzieningen (water, elektriciteit, gas en verwarming) kost u gemiddeld € 70 per maand. Voeg in de goedkoopste internet (38 €) en een eenvoudige gsm-abonnement (10 €) en je bent op zoek naar een maandelijkse kosten van ongeveer 120 € in deze afdeling. Niet slecht, toch?

Boodschappen

Voor een enkele persoon, zal de maandelijkse kosten ongeveer 150 € als je koopt van discount supermarkten als Spar en ongeveer 200 € als je naar duurdere winkels zoals El Corte Inglés of Carrefour.

Openbaar vervoer

Single tickets kosten € 2,50 en zijn geldig voor alle vormen van vervoer – metro, trams, bussen en treinen. U kunt ook een 10-reis pas voor € 9,95 of een maandkaart voor 53,75 €.

Andere opties voor het navigeren zijn Bicing, de Barcelona publiek fiets (47,16 € voor een jaarkaart) en taxi’s (die een gemiddelde van 13 € voor een 8 km reis in rekening brengen).

Restaurants

Je hebt een heleboel keuzes in deze afdeling, zodat u gemakkelijk kunt bepalen hoeveel je wilt om jezelf te verwennen, afhankelijk van de toestand van uw financiën op dit moment. Uit eten in Barcelona is niet echt goedkoop, met de minst dure menu’s gemarkeerd bij 8-10 €. Een maaltijd in een mid-range restaurant kost u ongeveer 20 € per persoon, terwijl de liefhebber plaatsen in rekening brengen tussen de 30 € en 40 €.

Vrije tijd

Cinema tickets kosten tussen 6,50 € en 11 € in Barcelona. Theater toneelstukken zijn een stuk duurder, met elke persoon het betalen van ongeveer 40 €.

Er zijn altijd tal van muziekfestivals en concerten, zowel in als buiten Barcelona, ​​met prijzen variëren afhankelijk van de performer en locatie. Terwijl een ticket om te zien een grote naam als Julio Iglesias kost je misschien meer dan 100 €, zijn er een aantal alternatieve festivals waar de 4 dagen van de camping en concerten je niet meer kosten dan 40 €.

Als het gaat om het knuppelen, de meeste Barcelona clubs vragen om een ​​inschrijfgeld van ongeveer 20 €, dat 1 drankje omvat.