Fietsen

Barcelona is een geweldige stad om op de fiets te verkennen, er zijn enorm veel plekken waar je een fiets kan huren en ook worden er heel veel fietstours aangeboden. Omdat het in Barcelona vaak lekker weer is en maar weinig regent is dit veel leuker dan de stad verkennen dan bijvoorbeeld met de metro. Er zijn genoeg fietspaden in de stad en op sommige plekken is het ook normaal om op de stoep te fietsen, iets wat we in Nederland niet doen.

Fiets kopen

Als je in Barcelona woont is het natuurlijk voordeliger en makkelijker om een fiets te kopen dan er altijd eentje te huren. Je kan op veel plekken in de stad je fiets veilig stallen, maak wees er wel zeker van dat je een degelijk slot hebt, een kabelslot wordt bijvoorbeeld zo doorgeknipt!

Barcelona stadfiets

De gemeente van Barcelona is in 2007 met een project gestart dat “El Bicing” heet. Je kan dan een abonnement op een stadfiets te nemen, dit zijn de rood met witte fietsen die je overal in de stad gestald ziet. Het stadsfiets systeem wordt vooral gebruikt door de bewoners van Barcelona want het is bedoeld als een openbaar vervoer voor korte fietstochten van maximaal 30 minuten. Daarom  is het niet echt geschikt als optie om de stad met de stadsfiets te verkennen voor toeristen.

Bicing is erg populair bij de inwoners van Barcelona  met meer dan 120.000 abonnees aangemeld. Toen Bicing in Barcelona in 2007 werd gelanceerd waren er slechts 750 ‘Bicing’ fietsen op 50 pick-up / drop off punten in de stad, die zich meestal in de buurt van metrostations en gemeentelijke parkeerplaatsen. In 2012 waren er 420 Bicing stations en 6.000 Bicing fietsen ter beschikking en in 2012 ongeveer 40.000 dagelijkse ritten werden gemaakt wat neerkomt op ongeveer 11.000.000 ritten per jaar.

De prijs is € 47,15 per jaar. Meer informatie en locaties kan je vinden op: https://www.bicing.cat

Fiets huren

In de toeristische gebieden van Barcelona kan je op bijna elke hoek wel een fietsverhuur bedrijf vinden, maar de prijzen kunnen wel enorm verschillen. Zo kan een fiets per dag in Barceloneta € 18,00 kosten en kan je een zelfde fiets voor 24 uur in Raval voor € 7,00 huren. Een waarborg van €50,00 per fiets is normaal.