Met de taxi van en naar het vliegveld

Natuurlijk kan je ook van en naar het vliegveld reizen met de taxi, dit is de meest kostbare oplossing, maar kan gemakkelijk zijn als je bijvoorbeeld veel bagage hebt (waar wel een supplement van € 2,00 voor gerekend wordt). Gemiddeld, afhankelijk van het verkeer en de tijd dat je met de taxi reist kost een rit vanaf Terminal 1 naar het centrum € 35,00 en vanaf Terminal 2 € 30,00.

Er gelden extra toeslagen voor het ophalen en afzetten bij de luchthaven van Barcelona en de cruise-haven. De de tarieven en toeslagen zijn te zien op de raamstickers aan de achterkant van de taxi.

Oorsprong kleuren van de taxi

De taxi’s in Barcelona zijn makkelijk te herkennen aan hun zwart met gele bestickering. De kleuren werden in 1924 vastgesteld door een commissie die stelde dat afhankelijk van het tarief een taxi een bepaalde kleur net onder de cabine moesten hebben. De kleuren met correspondere tarieven waren toen:

  • Een witte lijn betekende een 40 cent per kilometer;
  • Een rode lijn had het tartief 50 cent per kilometer;
  • Een gele lijn bedroeg 60 cent per kilometer;
  • Eeb blauwe lijn was 80 cent per kilometer.

Met een enkele blik op de taxi kon het tarief dus gezien worden, dankzij de gekleurde lijn op de taxi. Doordat er een enorme concurrentie en prijzenoorlog ontstond tussen de vele taxi’s werd er uiteindelijk voor één tarief gekozen: 60 cent per kilometer, oftewel de gele kleur en deze is altijd gebleven.