Parkeren

Parkeren in een drukke stad als Barcelona is niet altijd even gemakkelijk, zeker niet als je gratis wilt parkeren. Het vinden van een goede en veiige plak kan een probleem zijn als je het niet van tevoren plant. Hoewel het centrum van de stad een groot aantal parkeergelegenheden heeft zitten de parkings snel vol of hebben ze een beperkt aantal plaatsen. Ook is het lastig om een parkeerplek in het centrum van de stad te vinden als je zomaar op komt dagen voor een dag, op zoek naar een parkeerplaats.

Inwoners van Barcelona

Inwoners van Barcelona hebben recht op een parkeervergunning als zij ingeschreven staan in een woonwijk in het gebied “Àrea Verda” in Barcelona. Als je aanspraak wilt maken op een parkeervergunning moet het voertuig op je naam geregistreerd staan of vastgesteld zijn wie de regelmatige bestuurder van het voertuig is. Tevens moet er ook motorrijtuigenbelasting in Barcelona betaald worden.

Als je aan deze eisen voldoet kan je een Àrea Verda kaart aanvragen. Hiermee kan je parkeren in je eigen woonwijk, nadat je een kaartje hebt gehaald bij de parkeermeter met behulp van je Àrea Verda kaart. De Fiscale verordeningen hebben tarief (gratis of volledige tarief) vastgesteld (afhankelijk van de tijd en locatie).Je mag een auto parkeren in de zelfde ruimte voor maximaal  acht dagen te  zonder hem te verplatsen, onafhankelijk van het type ticket dat je hebt (dagelijks, wekelijks of per kwartaal). Je kan ook parkeren in andere groene en blauwe zones in de stad door het verkrijgen van een rotatie-ticket uit de parkeermeter behorend aan de locatie.

Gratis parkeren in Barcelona

Je kan gratis parkeren zonder ticket buiten werkuren, van maandag tot vrijdag normaal gesproken tussen 08:00 en 20:00 uur. Op zaterdag, zondag en feestdagen kan je het beste voor de zekerheid op de borden kijken wat de geldende regeling is. Ook kan je gratis parkeren op laad en los plaatsen buiten werkuren en in de blauwe vakken op werkdagen van maandag tot vrijdag tussen 14:00 en 16:00 uur gezien de meeste winkels dan gesloten zijn voor lunch.

Parkeren met een auto met buitenlands (niet Spaans) kenteken

Als je met een auto met een buitenlands kenteken rijdt houdt er dan rekening mee dat je vaker het doelwit van diefstal zal zijn. Zelfs tijdens het rijden is het verstandig om altijd de portieren en achterklep op slot te doen. Als er langzaam rijdend verkeer is, gebeurt het regelmatig dat dieven een deur of de achterklep proberen te openen en er vandoor gaan met je spullen. Hetzelfde geldt overigens voor open ramen. Als je iets van waarde binnen handbereik hebt zorg er dan voor dat je ramen gesloten zijn of op een kiertje.

Als je heel zeker wilt zijn dat je auto veilig staat kan je hem het beste parkeren in een afgesloten garage met 24/7 bewaking.

Parkeren bij het busstation Estación de Nord

Barcelona bus terminal beschikt over een grote parkeerplaats faciliteit en is een populaire plaats om te parkeren. Het andere voordeel van het gebruik van deze parkeergarage is er een metrohalte direct buiten het busstation waar u gemakkelijk toegang tot de hele stad via de metro ondergronds systeem geeft.

Estación de Nord (Station Nord Barcelona)
Metro Arc de Triomf (Rode lijn, L1) of Marina (Rode lijn, L1).

Estación de Nord kunt u vinden op de kruising van Carrer de Napols en Av de Vilanova. De parkeerplaats heeft bewaking 24 uur per dag 7 dagen per week.